Wordt nu lid van de VLOC

Sinds 2012 heft de gemeente Vlissingen een BIZ-belasting (Bedrijven Investerings Zone) bij horecaondernemers en detailhandelszaken in de binnenstad en op de boulevards. Deze heffing is gekoppeld aan de Onroerend Zaak Belasting en staat op het aanslagbiljet omschreven onder de term Ondernemersfonds.

De opbrengst van die belasting geeft de gemeente in beheer bij de Vlissingse Ondernemers Centrale VOC, die daarmee in het gebied waar de belasting wordt geheven, zinvolle zaken bekostigt, zoals Keurmerk Veilig Ondernemen, realisatie van Wifi-plekken, organisatie van activiteiten, ondersteuning van evenementen, sfeerverlichting, achtergrondmuziek enz.

De VLOC is een vereniging met alle daarbij behorende democratische regels en afspraken. En iedere ondernemer die door de gemeente Vlissingen wordt aangeslagen kan zonder verdere kosten of contributie lid worden van de VLOC. Dat kan niet automatisch, de wet verzet zich daar tegen. Je moet iets dóen om ergens lid van te worden, namelijk laten blijken dat je dat wilt.

Veel bedrijven hebben dat inmiddels gedaan, maar nog niet allemaal. Waarom het zinnig is om lid te worden? Omdat je dan kunt meebeslissen over wat er met de opbrengst van die BIZ-belasting gebeurt! Dat beslist namelijk de ledenvergadering van de VLOC.
Word nu lid!

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden. Alle velden zijn verplicht!