Eerste hulp bij ondernemen

Op deze pagina vindt u een aantal links van instanties die helpen bij ondernemen, ook als er problemen zijn of als u hulp nodig heeft. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de VLOC, dan proberen we u met tips en ondersteuning te helpen.

De Zeeuwse Ondernemers Zaak

De Zeeuwse Ondernemers Zaak is opgezet om lokale ondernemers in zwaar weer te ondersteunen met hun financiële of commerciële vraagstukken door studenten en oud-ondernemers. De ondersteuning in De Zeeuwse Ondernemers Zaak is kosteloos voor kleine ondernemers in problemen.
 De Zaak is een initiatief mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen De Zeeuwse Gemeenten, HZ University of Applied Sciences, het Ondernemersklankbord en Aan de slag in Zeeland.

Orionis

Orionis Walcheren ondersteunt de 120.000 inwoners van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen op het gebied van werk, inkomen en schulden. Sinds het begin van de coronacrisis hebben wij meer dan 2.000 Walcherse ondernemers geholpen met een uitkering Tozo of Bbz bijzondere regeling.

Per 1 april 2022 zijn de regelingen die horen bij het coronasteunpakket voor ondernemers gestopt. Maar u kunt nog wel gebruik maken van bestaande regelingen, zoals de Bbz.

Heeft u na 1 april 2022 nog ondersteuning nodig?
Dan kunnen we u helpen met:

  • het levensvatbaar maken of houden van uw bedrijf;
  • heroriëntatie (nieuwe strategie voor de onderneming)
  • het regelen van inkomen en hulp bij schulden (zowel zakelijk als privé);
  • het vinden van werk, als u bijvoorbeeld besluit te stoppen met uw onderneming;
  • begeleiding als u wilt stoppen met uw bedrijf;

Begeleiding en ondersteuning op maat
Speciaal voor ondernemers hebben wij diverse experts en adviseurs samengebracht die u hierbij kunnen helpen. Vaak zonder kosten. Dit is mogelijk omdat wij gebruik maken van bestaande regelingen. Hierdoor kunnen we u de ondersteuning geven die past bij uw persoonlijke situatie.

Voorwaarden

  • Een van de voorwaarden van deze regelingen is, is dat uw bedrijf levensvatbaar is, of levensvatbaar te maken is. Concreet: uw bedrijf is toekomstbestendig zodat het in de toekomst voldoende inkomsten oplevert voor uw levensonderhoud en kan blijven bestaan.
  • Is dit niet mogelijk? Dan begeleiden we u bij het beëindigen van de activiteiten. We helpen u dan bij een inkomen en begeleiden u naar een baan.
  • Bij de regelingen kijken we naar uw gezinsinkomen en vermogen.
  • U woont op Walcheren.
  • Woont u niet in de gemeente Middelburg, Gemeente Veere of gemeente Vlissingen? Dan kunt u bij de sociale dienst in uw woonplaats informeren naar de mogelijkheden.

Meer weten?
Op onze website kunt u bij Ondernemers meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00-17:00 uur bereikbaar via 0118-432700.

U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. U krijgt dan uiterlijk de volgende werkdag antwoord van ons.

Weerbaarheidsprogramma voor Zeeuwse ondernemers

De Coronacrisis blijft ondernemers keihard raken. Dockwize helpt deze ondernemers en heeft daarom het SOS programma ontwikkeld. SOS staat voor snel ondernemers support waarbij een team van experts met jou als ondernemer aan de slag gaat om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen! Alle actuele informatie over het programma is te vinden via www.dockwize.nl/sos.